Zoekmachineoptimalisatie

een beetje info over onze zoekmachineoptimalisatie diensten

Sinds 2011 zijn we er ons bij webXP ook danig van bewust geworden dat het optimaliseren van websites voor zoekmachines niet uit het oog mag worden verloren. Zoals we reeds vertelden is webdesign ons grootste domein van expertise maar we verdiepen ons ook steeds meer in de wereld van de zoekmachineoptimalisatie, vaak afgekort tot SEO (van het Engelse search engine optimization).

Zeker voor bedrijven (of personen) die niet de luxe hebben een alombekende merknaam te hebben, is een goede positionering in de zoekmachines (bij ons voornamelijk Google) van vitaal belang. Een bedrijfswebsite mag dan nog zo aantrekkelijk en nuttig zijn, als niemand hem bezoekt heeft het ook niet veel zin.

SEO is niet zomaar het toepassen van enkele truukjes en pats, uw website staat ineens op pagina één van alle relevante zoektermen. Zoekmachineoptimalisatie valt meer te bezien als een niet-eindig project dat weldoordacht dient uitgevoerd te worden. Veelal begint het wel met het goed coderen van de website, zodat de zoekmachines nauwkeurig begrijpen waarover een specifieke site handelt. Dit is echter een stap die wij altijd uitvoeren bij het ontwikkelen van een nieuwe website. Hierover hoeft u zich dus nooit zorgen om te maken!

Wenst u echter nog verdere sprongen te maken in de zoekmachines, neemt u best nog verder contact met u op! We komen dan met plezier langs om de mogelijke verdere stappen met u te bespreken. We kunnen dan samen eens denken over het aanbrengen van nieuwe content, hoe we meer inkomende links kunnen verzamelen, en nog zoveel meer …